Zo kies je de golfbal die het best bij je past

Fanatieke golfers weten het: je hebt keuze uit hónderden verschillende golfballen. Alle kleuren, modellen en prijzen passeren de revue. Maar maakt het nou echt iets uit voor je spel welke golfbal je kiest? Dat zoeken wij voor je uit!

Neem maar eens een kijkje op Golf Square. Hier kun je kiezen uit kwaliteitsgolfballen van allerlei merken, maar ook goedkope golfballen, gebruikte golfballen én gekleurde golfballen.

Welke golfbal past bij jou?

Met welke golfbal je speelt heeft wel degelijk invloed op je spel. Het vinden van de golfbal die het beste aansluit bij jou wensen heeft met veel factoren te maken. Je techniek, swingsnelheid en de doelstelling zijn erg belangrijk bij het kiezen van de juiste bal. Zo legt een harde bal makkelijker meer afstand af en heb je over een zachtere bal meer controle.

Soorten golfballen

Golfballen bestaan vaak uit meerdere lagen. De buitenkant van een golfbal heet de ‘cover’ en het midden van de golfbal heet de kern. Om de kern zitten vaak een of meerdere lagen. De meest gespeelde golfbal is de 2-piece golfbal.

Hoe meer lagen de golfbal heeft, hoe duurder de bal is. Tourgolfballen hebben vaak wel vier of vijf lagen. De range golfbal is vaak een 1-piece golfbal.

Het verschil

Het maakt dus wel degelijk uit met welke golfbal je speelt, al zal een geoefend golfer het verschil sneller waarnemen dan een beginnend golfer.

Door de samenstelling van bepaalde materialen in de  bal zijn duurdere golfballen juist iets zachtere ballen. Hierdoor heb je meer controle over de bal. Aan deze golfbal hangt vanzelfsprekend een prijskaartje. Beginnend golfers vinden het (nog) niet de moeite waard om meer dan vijf euro aan een golfbal uit te geven, maar het scheelt dus wel degelijk.

Gelukkig kun je op Golf Square ook terecht voor goedkopere ballen.

Bezoek de website

Zo kies je de golfbal die het best bij je past

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland