Vrouwengolf: Ladies, let's tee up!

Golf is voor vrouwen net zo aantrekkelijk.

Vrouwengolf: Ladies, let’s tee up!

Internationale vrouwendag op 8 maart krijgt elk jaar meer aandacht. Ook GOLF.NL lift graag mee op deze dag om meer aandacht te vragen voor vrouwengolf. Want ondanks een gestage opmars is het percentage vrouwen dat golft slechts 32% ten opzichte van golfende mannen. Dus kom op vrouwen, let’s tee up!

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is er veel aan gelegen om in de nabije toekomst nog meer vrouwen en meisjes op de golfbaan te zien. Immers, golf is net zo goed een sport voor vrouwen als voor mannen en vrouwen beleven er enorm veel plezier aan als ze eenmaal die eerste stap genomen hebben. De NGF zet vol in om de sport nog aantrekkelijker en nog laagdrempeliger te maken en om nog meer vrouwen te laten beginnen met golf.

Big Green Egg Open

Dat is ook de reden dat de NGF dit jaar voor het tweede jaar op rij het Big Green Egg Open organiseert. Dit toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour (LET) en vindt van 14 tot en met 17 juli plaats op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem.

Big Green Egg Open tickets
Toegang is gratis! Bestel je tickets hierboven en kom in juli met moeders, dochters en vriendinnen naar dit bijzondere toernooi.

Wist je dat?

• Als vrouwen eenmaal kennis hebben gemaakt met golf, ze meer dan mannen de intentie hebben om hiermee door te gaan?
• Het Big Green Egg Open dit jaar het prijzengeld met 25% verhoogt? Ook in de golfsport is het prijzengeld voor mannen vaak significant hoger dan voor vrouwen. De NGF probeert haar steentje bij te dragen om deze kloof te dichten.
• Pasqualle Coffa, Dewi Weber en de internationale topper Charley Hull ambassadeurs zijn van het Big Green Egg Open?

Bijzondere vrouwen in de golfsport

Margaret Abbott werd bijna 100 jaar voor Annika Sörenstam geboren. Ze was een fantastische golfster en zonder dat ze het wist de eerste olympische kampioene in de golfsport. Abbott vond dat haar tegenspelers maar weinig concurrentie boden en had het vast en zeker graag opgenomen tegen de latere beste golfster van de wereld, Annika Sörenstam. Al bleek deze laatste jarenlang onverslaanbaar.

In 2008 nam Annika Sörenstam afscheid van de sport, maar sinds afgelopen jaar is ze toch weer te bewonderen op de golfbaan: ze deed mee aan een toernooi op de LPGA en won met overmacht het US Senior Women’s Open. Lees hieronder alles over olympisch kampioene Abbot en ’the greatest of all time’ Sörenstam.

Korting op Golfstart

Wil jij ook leren golfen? Golfstart geeft je de beste introductie en een duurzame start in de golfsport. In vier tot zes lessen leer je alle basistechnieken van de sport: putten, chippen, pitchen, bunkerslagen en de swing. Met de actiecode ‘Ladies10‘ krijgen alle vrouwen 10% korting op Golfstart. Dus trommel je vriendinnen op, kijk op golfstart.golf.nl en vind een lespakket bij jou in de buurt.

De actiecode kun je invoeren bij het afrekenen van je Golfstart. De actie geldt tot en met het Big Green Egg Open, dus tot en met 17 juli.

Bron: GOLF.nl

Vrouwengolf

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Golf in de Regio.

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland