Golfbanen in Utrecht

Voor golfplezier ga je naar Utrecht!

In de natuurrijke omgeving van de provincie Utrecht zijn talloze mogelijkheden om de golfsport te beoefenen. Van de beginner tot de gevorderde golfspeler, van Pitch&Putt tot wedstrijdgolf. Voor iedere golfspeler wat wils. De provincie Utrecht telt 22 golfbanen. Wij lichten er een paar uit.

Golfclub De Pan wordt gezien als een internationaal zeer hoog gewaarde golfbaan. De uitdagende baan, hoge ranking en reputatie trekken jaarlijkse zowel nationale als internationale spelers aan. Geniet naast de golfsport van rust, goede sfeer, fraaie natuur en uitdagende baancontouren en elementen van de hand van Harry S. Colt.

Golfen in Utrecht

Tussen Bussum en Hilversum ligt Golfpark Sprandersbosch. Een spannende bos(ch)baan met een NGF B-status voor greenfee spelers en een gevarieerde PAR-3 Crailoobaan voor spelers met baanpermissie. De golfclub Sprandersbosch heeft hier zijn thuishaven en wordt gekenmerkt door vriendelijkheid, laagdrempeligheid en onderlinge acceptatie. Golfpark Sprandersbosch is een zeer toegankelijke, gezellige en sportieve club waar iedereen welkom is.

Nabij Den Dolder in de provincie Utrecht, in het gelijknamige gebied ligt de Golfsociëteit De Lage Vuursche. Een 18-holes golfbaan van ongekende kwaliteit, ontworpen door Kyle Phillips. Een baan met veel uitdagende waterpartijen, heuvels en bossen en uitgebreide oefenfaciliteiten op de driving range. Iedereen kan gebruik maken van de oefenfaciliteiten.

Golf in Utrecht

Grensend aan de historische parkbossen van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen ligt Golfclub ’t Jagerspaadje. Een 9-holes baan met drie PAR-4 en zes PAR-3 holes. Gelegen in het prachtige Corversbos kan zowel de starter als de getrainde golfer de golfsport beoefenen. Het hele jaar door worden er wedstrijden georganiseerd. Ook is het bij ’t Jagerspaadje mogelijk een EGA Handicap te verkrijgen of examens te volgen goedgekeurd door de NGF.

Er zijn tal van mogelijkheden in Utrecht en omgeving. Wat dacht je van het Golfpark Soestduinen achter het Royal Hilton Parc Hotel, Schaerweijde Golf in Zeist of de Utrechtse Golfclub Amelisweerd met uitzicht op de Domtoren.

Voor iedere golfspeler is er wel wat te doen in Utrecht.

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland