Golfbanen in Overijssel

Gezellig en sportief golfen in Overijssel!

In de provincie Overijssel, die zowel bekend staat op zijn Hanzesteden, maar ook het prachtige natuurlandschap Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug, kun je naast de omgeving verkennen ook het glooiende landschap bewandelen van diverse golfbanen.

De provincie Overijssel biedt golfmogelijkheden voor beginners en gevorderden.

Golfbanen in Overijssel

De provincie Overijssel kent 19 golfbanen, waarvan Golfclub Hooge Graven Ommen het beste scoort in de ranglijst op Leadingcourses.com.

Hooge Graaven ligt verscholen in de bossen van Ommen en biedt een 18- en 19-holes baan voor zowel de hoge als de lage handicapper. Hooge Graaven is een gastvrije golfclub in een prachtig landschap van vergezichten, verrassende hoogte verschillende, uitdagende bunkers en strategisch gelegen waterpartijen.

Golfen in Overijssel

Golfen in Overijssel

In het prachtige Sallandse heuvellandschap in Diepenveen bevindt zich de Sallandsche Golfclub De Hoek. Een golfclub is in 1933 is opgericht en wordt goed onderhouden. Door de ligging buiten de stad is het omgevingsgeluid minimaal en kun je genieten van de natuurlijke sfeer, het bosrijke karakter en de oude bomen langs de eerste 9 holes.

In de hoofdstad van de provincie Overijssel Zwolle, kun je terecht als beginnende of gevorderde golfspeler.

Bij Golfclub Zwolle aan de Zalnéweg heeft een golfbaan ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks en biedt 18 uitdagende holes op een fraai terrein. Naast de golfbaan biedt Golfclub Zwolle ook diverse oefenfaciliteiten, waaronder een (deels) overdekte driving range, een chipping area, bunkers en een putting green.

Golfen in Overijssel

Golf in Overijssel

In het Overijsselse Twente vind je onder andere de Golf & Country Club ’t Kruisselt op het terrein van het gelijknamige hotel in De Lutte. Je stapt direct vanuit het hotel de golfbaan op. Of bezoek de Twentsche Golfclub in Ambt Delden, een fraaie 18-holes baan met flora en fauna en diverse horecamogelijkheden.

Benieuwd naar alle golfbanen in de provincie Overijssel? Kijk dan op Golfinderegio.nl onder Golfbanen en vind de golfbaan die bij jou past.

Kom golfen in het coulisselandschap van de provincie Overijssel, leer de fijne kneepjes uit de golfsport of verbeter je swing. In Overijssel kun je zeker terecht!

 

Geniet van de golfsport in Overijssel!

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland