Golfbanen in Noord-Brabant

Sfeervol golfen in Noord-Brabant!

Liefhebbers van de golfsport komen graag naar de provincie Brabant. In Noord-Brabant zijn diverse golfarrangementen en greenfee acties beschikbaar voor zowel de beginner als de gevorderde golfer. Noord-Brabant heeft een aantal prachtig gelegen golfbanen met diverse hoogteverschillen. Niet zo extreem als het heuvelachtige gebied in de provincie Limburg, maar nog steeds uitdagend en speels. De provincie Noord-Brabant telt maar liefst 55 golfbanen. Wij lichten er een paar uit.

Eén van de bekendste golfbanen in Noord-Brabant is de Eindhovensche Golfclub op een terrein van maar liefst 100 hectare met een prachtige ligging in het bos, met strategisch gelegen bunkerpartijen. De club met een 18 holes baan weet topsport met gezelligheid te verbinden. Laat je uitdagen bij de Eindhovensche Golfclub.

Golfbanen in Noord-Brabant

Of zoek rust, natuur en ruimte opa bij de Swinkelsche Golfbaan in Someren. Een golfbaan met een 18 holes Championship Course, een 9 holes PAR-3 baan en ruim opgezette oefenfaciliteiten. Ook als fietser of wandelaar ben je welkom in de rijke natuurlijke omgeving rondom Golfbaan de Swinkelsche.

Op een unieke locatie aan het oude stroomgebied van de Maas, ligt Golfclub De Dorpswaard. Een 9-holes golfbaan met volop gelegenheid tot de golfsport. Nieuwe leden en greenfee spelers worden met open armen ontvangen. Als je lid wordt van de Golfclub De Dorpswaard, dan wordt je mede dankzij de golfalliantie en een samenwerkingsverband tussen 9 golfbanen ook om de gelegenheid gesteld op de andere 8 banen te spelen.

Golfen in Noord-Brabant

Uitgeroepen tot de mooiste PAR 3 baan van Nederland is Prise d’eau Golf in Tilburg. Tevens die Prise d’eau de grootste golfbaan met 27 holes, een overdekte driving range en vele oefenfaciliteiten. Prise d’eau Golf is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt, als je nog nooit gegolfd hebt, deelnemen aan een gratis kennismakingsles of samen met je vrienden en/of familie een golfgame spelen. Ook voor zakelijke bezoekers zijn er diverse arrangementen beschikbaar.

Vlakbij het bekende pretpark de Efteling in Kaatsheuvel, ligt het Efteling Golfpark. Een ruim opgezet golfpark met een A-status Championship Course vol waterpartijen, bunkers en bosrijk gebied. Het clubhuis is in lijn met de Efteling een prachtig gebouw met mooie terrassen. Prestatie en ontmoeting wisselen elkaar af en vullen elkaar aan.

Andere golfbanen in de provincie Noord-Brabant zijn onder meer Golfclub Riel in Geldrop, Golfclub Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfbaan Vught.

De golfliefhebber is op zijn plek in Noord-Brabant.

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland