Golbanen in Gelderland

Gezellig en sportief golfen in Gelderland!

In de provincie Gelderland is er volop keus voor de golfliefhebber. Of je nu een beginner of een gevorderde speler bent, in Gelderland kun je golfen op ieder niveau. De provincie telt maar liefst 35 golfbanen.

Wij lichten er een paar voor je uit.

Golfbanen in Gelderland

Op basis van de scores op Leading Courses komt The Dutch het beste uit de test. The Dutch is een 18 holes golfbaan in het plaatsje Spijk en heeft een internationaal karakter. The Dutch is tevens onderdeel van de European Tour Destinations 2016-2018, als host voor KLM Open. The Dutch is de nummer 1 baan in onderhoud en wordt door een groep van 12 vaste greenkeepers goed onderhouden.

Tussen oude boomlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes ligt het Rijk van Nijmegen, een schitterende 45 holes baan met grote hoogteverschillen en uitzicht tot aan Duitsland. Aan de Nijmeegse kant liggen de 18 holes in een prachtig volgroeid landschap met ruim 75 strategisch gesitueerde bunkers.

Golfen in Overijssel

Golfen in Gelderland

In het charmante Hanzestadje Hattem ligt de gastvrije Hattemse Golf & Country Club, een uitdagende 9-holes baan met divers bos- en heuvelgebied. Het gebied heeft een historisch karakter door de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. Het aantal bomen stamt nog uit de tijd voor 1930. De Hattemse golfclub heeft tevens een sfeervol clubhuis met een warme uitstraling.

In de achterhoek bevindt zich onder andere de Keppelse Golfclub, een gevarieerde 18-holes baan in een lommerrijke landelijke omgeving. De golfbaan is zowel toegankelijk voor de beginnende als de gevorderde golfspeler. De baan is uitdagend dankzij waterhindernissen, prachtige bosranden, smalle fairways en greens.

De provincie Gelderland biedt ook diverse Pitch & Putt mogelijkheden, zoals bij Pitch & Putt Golf Elst tussen de Rijkswoerdse plassen, de gezellige club Pitch & Putt Golf Heerde, Pitch & Putt Golf Bussloo aan de gelijknamige recreatieplas of Pitch & Putt Strand Horst met een uitdagend landschap, eilandjes, zandbunkers en ruige open plekken.

Golfbanen in Gelderland

Golf in Gelderland

Andere golfbanen in Gelderland zijn onder andere de Rosendaelsche Golfclub, het Rijk van Nunspeet, Golfbaan ’t Zelle en Golfclub De Scherpenbergh.

 

Geniet van de golfsport in Gelderland!

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland