Golfbanen in Overijssel

Gezellig en sportief golfen in Overijssel!

In de provincie Flevoland zijn tal van mogelijkheden voor beginnende en gevorderde golfspelers.

De provincie Flevoland kent 12 golfbanen in onder andere Zeewolde, Swifterbant en Dronten.

Golfbanen in Flevoland

Op de plek waar vroeger de Zuiderzee was ligt nu een golfbaan die nu behoort tot de top 50 Nederlandse Golfbanen. We hebben het over Golfclub Zeewolde.

Een ruim opgezette golfbaan op een terrein van meer dan 120 hectare en vier lussen van 9 holes. De baan ligt midden in de natuur en heeft een parkachtige uitstraling.

Golfclub Zeewolde is een 27-holes baan met mogelijkheden voor de beginner en de geoefende golfspeler. Tijdens het spelen van de golfsport kun je zomaar oog in oog staan met wilde dieren, zoals watervogels, een ree of een vos.

Golfen in Overijssel

Golfen in Flevoland

In Almere kun je bij Golfclub Almeerderhout de golfsport beoefenen op een 27-holes baan met drie lussen van 9 holes. Golfclub Almeerderhout beschikt over uitdagende banen met mooie waterpartijen en meer dan 100 bunkers.

De langste hole is Markermeer 2 met een lengte van maar liefst 522 meter vanaf de men’s backtee. Het golfterrein ligt in een bosrijk gebied waar roofvogels, zwanen, eenden, roofdieren en reeën woonachtig zijn.

De onlangs tot mooiste 9 holes baan uitgeroepen golfbaan in Flevoland is de Openbare Golfclub Dronten. Dé parel van Flevoland. De OGD beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, een golfschool en een bosrijke en glooiende 9 holes golfbaan voor starters en reeds bedreven golfspelers.

Golf voor iedereen

In Swifterbant kun je terecht als jonge, oude, beginnende of gevorderde golfspeler. Bij Shortgolf Swifterbant draait het om toegankelijkheid voor iedereen. Op de golfbaan van Shortgolf Swifterbant kun je goed leren golfen.

De baan is geschikt voor recreanten die het spel willen leren kennen. De baan biedt genoeg uitdaging met geonduleerde greens, smalle fairway’s, bunkers, waterpartijen en bosjes. De baan heeft 18 verschillende par 3 holes.

Het is bij Shortgolf Swifterbant ook mogelijk de golfsport met een horeca arrangement te combineren. De arrangementen zijn uit te breiden met een korte golfinstructie.

Golfen in Overijssel

Golf in Flevoland

Overige golfbanen in de provincie Flevoland zijn onder meer Golfclub Emmeloord met uitdagende hoogteverschillen, Golf4All Harderwijk met een extre brede driving range en Golfclub Dorhout Mees, de grootste golfbaan van Flevoland.

Wil je de golfsport beoefenen in de provincie Flevoland?

Bekijk dan hier alle golfbanen in de provincie Flevoland.

GOLFBANEN PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland