Golfbaan de Texelse

Golfbaan De Texelse ligt in het Noorden van Texel, te midden van een prachtig, uitgestrekt duingebied. Een uitdagende baan, waar de wind altijd in het spel is. Wuivend helmgras, woeste duinen, waterpartijen en weidse vergezichten maken de baan tot een plezier om op te spelen.

In de winter van 2021/2022 is Golfbaan De Texelse groots verbouwd. Door de aanpassingen van de 1e negen en de Par 3 is de baan nog mooier en uitdagender geworden. Het nieuwe clubhuis/restaurant met terras biedt door de verhoogde ligging een fantastisch uitzicht over de golfbaan. Hier is het voor en na een golfronde heerlijk vertoeven met een kop koffie, lunch, Texels biertje en/of diner.

Links course

Bij de echte golfkenners roept Golfbaan De Texelse vergelijkingen op met authentieke Engelse/Schotse golfbanen: de zogenaamde ‘links courses’, vanwege de prachtige ligging in de duinen. De Texelse heeft het ruige karakter van een echte duinbaan en daar zijn er maar weinig van! Afhankelijk van de windrichting kunt u op de baan de zee horen ruisen.

De holes hebben veel reliëf, wat spelen afwisselend en uitdagend maakt. De nieuwe afslag van Hole 1 op 6 meter hoogte is spectaculair. Uniek is de vernieuwde Par 3-baan, waar ook de beginnende golfer goed uit de voeten kan.

Openbare baan

De Texelse is een openbare baan en toegankelijk voor alle spelers. Voor beginners zijn er leuke golf(introductie)lessen om het golfen te leren of uw spel te verbeteren onder begeleiding van een ervaren golfpro. Het geleerde kan na afloop direct in de praktijk worden gebracht op de Par 3 baan.
De geoefende golfer kan zijn hart ophalen op de Par 72-baan met harde fairways, woeste duinen, indrukwekkend helmgras en veel hooggelegen greens.

Ook niet-golfers zijn van harte welkom in het restaurant, voor een gezellig drankje en hapje met schitterend uitzicht over de baan.

Naar Texel

Combineer een bezoek aan de golfbaan met een heerlijk verblijf op Waddeneiland Texel. Texel is bij uitstek geschikt voor prachtige wandelingen en fietstochten door het afwisselende landschap van strand, duinen, bos, polder en de sfeervolle dorpen. Maar ook cultuurliefhebbers hebben genoeg te doen met de vele musea en galeries die het eiland rijk is. Houdt u van winkelen en flaneren dan kunt u terecht in Den Burg en De Koog.

Of u nu wilt verblijven in een luxe villa, hotel, bungalow, appartement, (ingerichte) tent, caravan of camper, De Krim Texel biedt het allemaal op verschillende parken verspreid over het eiland. Heel dicht bij de golfbaan liggen Vakantiepark De Krim en Hotel Molenbos.
Gasten van De Krim Texel ontvangen bovendien 30% korting op greenfees bij Golfbaan De Texelse. Voor groepen golfers worden er mogelijkheden op maat geboden.

Bent u ook zo benieuwd naar de vernieuwingen van Golfbaan De Texelse? Voor alle informatie kunt u terecht op onze website texelse.nl. We hopen u binnenkort op De Texelse te mogen begroeten!

Contact Golfbaan de Texelse

Roggeslootweg 3
1795 JV De Cocksdorp

⇒ Telefoon: 0222 316 539
⇒ Email: info@texelse.nl

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….